آخرین مقالات
درباره انگور و کشمش وخواص غذایی و دارویی آنها
درباره انگور و کشمش وخواص غذایی و دارویی آنها
انگور میوه ای شیرین از خانواده ی انگور سانان است که در دو نوع هسته دار و بی هسته و به رنگ های سیاه، سبز، بنفش، یاقوتی قرمز و سفید و انگور ژاپنی در طبیعت یافت می شود.
انگور فواید زیادی برای سلامتی دارد که در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص میوه، آب، شیره انگور و برگ مو را برای لاغری، سلامتی، پوست و مو و بارداری شرح داده ایم.
توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.
میوه و دانه های انگور حاوی رزوراترول هستند که یک آنتی اکسیدان قوی بوده و می تواند برای درمان آفتاب سوختگی و قرمزی ناشی از آفتاب سوختگی فید باشد.
ماسک انگور برای آفتاب سوختگی
انگور را خوب بشویید و نصف کنید و آن را بر روی مناطق آسیب دیده بمالید، بگذارید ۳۰ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.
آنتی اکسیدان های موجود در انگور پوست را از اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت کرده و باعث کاهش چین و چروک پوست صورت می شود، همچنین ویتامین C موجود در انگور به تشکیل کلاژن و حفظ الاستیسیته پوست کمک می کند.
ماسک انگور برای صورت
گوشت انگور را از هسته ها جدا کرده و به صورت حرکات دایره ای بر روی پوست صورت ماساژ دهید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.
عصاره دانه انگور غنی از ویتامین E بوده و به عنوان یک نرم کننده و مرطوب کننده طبیعی پوست استفاده می شود.
پالپ و آب انگور به علت وجود پلی فنل ها برای درمان لک صورت مفید می باشد.
ماسک آب انگور
آب انگور تازه را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید تا خشک شود سپس با آب سرد خوب بشویید.
ویتامین C موجود در انگور برای درمان جای زخم و جای جوش صورت مفید می باشد.
ماسک انگور سبز
انگور سبز، ۱ قاشق غذاخوری زاج سفید و ۱ قاشق غذاخوری نمک را با هم مخلوط کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.
ماسک پاک کننده پوست انگور
چندین انگور را از وسط به دو نیم کنید و آب آن را به جز اطراف چشم و دهانتان، به تمام صورتتان بمالید. پس از دقایقی با آب ولرم صورت تان را آبکشی کنید.
ماسک انگور برای پوست چرب
۱ قاشق غذاخوری آب انگور
۱ قاشق غذاخوری آب لیمو
۱ قاشق غذاخوری آب نعناع
آب یخ
گلاب
آب انگور، لیمو و نعناع را باهم مخلوط کرده و بر روی صورتتان بمالید. ۲۰ دقیقه تامل کنید، سپس صورتتان را آبکشی کنید. حالا آب یخ و گلاب را باهم مخلوط کرده و صورتتان را با آن بشویید.
ماسک انگور و چای بابونه برای انواع پوست
۱۰ دانه انگور
۲ قاشق غذاخوری چای بابونه
۲ قاشق غذاخوری آرد ذرت
آرد ذرت و چای بابونه را باهم مخلوط کنید تا اینکه حالت خمیری به خود بگیرد. سپس انگورها را له کرده و آنها را به مخلوط، اضافه نمایید. به خوبی بهم بزنید. حالا ماسک را بر روی صورتتان بمالید و پیش از اینکه صورتتان را آبکشی کنید، ۱۵ دقیقه صبر نمایید. در آخر هم مرطوب کننده ی همیشگیتان را استفاده کنید.
اسید لینولئیک موجود در انگور و روغن هسته انگور فولیکول های مو را تقویت کرده و به درمان ریزش مو کمک می کند.
ماسک مو با انگور
آب انگور را بر روی موها بمالید و خوب ماساژ دهید، بگذارید ۳۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم و شامپو بشویید.
انگو و آب انگور برای درمان شکنندگی موهای خشک و آسیب دیده مفید می باشد.
ماسک انگور سیاه برای مو
انگور سیاه، آرد نخود و پودر زنجبیل را با هم مخلوط کنید و بر روی موها بمالید، بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب خوب بشویید.
انگور سیاه پر از ویتامین E و آنتی اکسیدان بوده و می تواند برای درمان شوره و خارش موی سر مفید باشد.
اسید فولیک موجود در انگور برای بهبود رشد مغز جنین و سلامتی زنان باردار مفید است.
اسید فولیک و کلسیم در انگور برای تشکیل استخوان ها و رشد جنین و تقویت استخوان ها در دوران بارداری مفید می باشد.
زنان باردار اغلب در سه ماهه دوم بارداری کم خونی را تجربه می کنند، انگور قرمز مقادیر بالایی آهن دارد که می تواند برای درمان کم خونی استفاده شود.
مقادیر بالای فیبر موجود در انگور هضم غذا را بهبود می بخشد و برای درمان یبوست در دوران بارداری مفید است.
انگور سبز سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و برای پیشگیری و درمان بیماری ها در زنان باردار مفید است. است.
انگور یک میوه قلیایی است و به درمان مشکلات ادراری در زنان باردار کمک می کند.
انگور حاوی کلسیم و منیزیم بوده و برای کاهش تورم در زنان باردار مفید است.
فیبر موجود در آب انگور برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید است.
آنتی اکسیدان های موجود در انگور بدن نوزادان و کودکان را از آسیب های رادیکال آزاد محافظت می کند.
انگور خطر ابتلای نوزاد و کودک را بیماری های تنفسی مانند سرفه، آسم و برونشیت کاهش می دهد.
انگور مقادیر زیادی آهن دارد و برای درمان کم خونی در نوزادان و کودکان مفید است.
مقادیر بالای ویتامین C، ویتامین K و ویتامین A موجود در انگور باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.
انگور گرمای معده را کاهش می دهد و برای درمان سو هاضمه، معده درد و زخم معده مفید می باشد، همچنین آب انگور برای سلامتی دستگاه گوارش مفید است.
نتایج یک مطالعه نشان داده که ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر موجود در میوه انگور خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در بزرگسالان کاهش می دهد. انجمن دیابت آمریکا پیشنهاد کرده که افراد دیابتی انگور را به برنامه ی غذایی خود اضافه کنند.
افرادی که سه بار در هفته انگور و کشمش مصرف کردند، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در آن ها کمتر از ۷ درصد بوده است.
انگور قرمز یک دیورتیک قوی بوده و باعث پاکسازی و بهبود عملکرد کبد می شود. انگور سموم و سایر مواد زائد کبد را پاکسازی می کند و می تواند برای درمان کبد چرب مفید باشد.
رزوراترول موجود در انگور توانایی سلول ها برای ذخیره چربی را کاهش داده و با افزایش چربی سوزی بدن به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.
اگر به دنبال راهی برای چاق شدن هستید بهتر است انگور را به عنوان صبحانه در برنامه ی غذایی خود بگنجانید، انگور مقادیر زیادی ویتامین و مواد معدنی و انرژی دارد و می تواند باعث چاقی و افزایش وزن شود.
انگور به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و باعث تقویت عضلات و درمان گرفتگی عضلات در بدنسازان و پس از تمرینات بدنسازی می شود.
انگور حاوی مقادیر بالایی پتاسیم است که باعث کاهش اثرات سدیم در افراد مبتلا به فشار خون بالا می شود، همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در انگور برای درمان فشار خون بالا مفید می باشد.
مصرف منظم انگور به دلیل مقادیر بالای پلی فنول ها می تواند به تنظیم میزان کلسترول خون شما کمک کند و باعث کاهش کلسترول بد خون شود.
تحققیقات نشان داده که فلاونوئید های کورستین و رزوراترول موجود در انگور ممکن است خطر ابتلا به آترواسکلروز و بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهند.
علاوه بر این انگور حاوی مقادیر بالایی فیبر و پتاسیم است که هر دو برای سلامت قلب مفید هستند.
انگور حاوی مقادیر بالایی اآنتی اکسیدان است که دارای خواص ضد التهابی بوده و خطر ابتلا به انواع سرطان های لنف، کبد، معده، پستان، روده بزرگ، سرطان پوست و لوسمی را کاهش می دهد.
رزوراترول یکی از انواع این آنتی اکسیدان هاست که در پوست انگور قرمز یافت می شود.
انگور حاوی مقادیر بالایی آب، سلولز و فیبر غذایی بوده و با بهبود حرکات روده به درمان یبوست کمک می کند.
نوشیدن آب انگور ناشتا به علت مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها یکی از روش های مفید برای درمان سریع میگرن می باشد.
انگور دارای خواص آلرژی می باشد و می تواند به عنوان یک درمان برای آسم استفاده شود، علاوه بر این آب انگور رطوبت ریه را افزایش داده و حملات آسم را کاهش می دهد.
انگور و آب انگور حاوی مقدار قابل توجهی آهن بوده و برای درمان کم خونی و خستگی ناشی از آن مفید می باشد.
انگور آب زیادی دارد و به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل کرده و با سم زدایی از کلیه ها و دفع اسید اوریک بدن می تواند به درمان بیماری های کلیوی و سنگ کلیه کمک می کند.
انگور سبز یا زرد دارای فلاوونوئیدی از خانواده تاننها به نام کاتچین میباشد. کاتچین از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری میکند؛ زیرا به علت خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی که دارد، از استرس اکسیداتیو و التهاب جلوگیری مینماید و روند تخریب بافتهای استخوانی را به تاخیر میاندازد.
طبع انگور گرم و تر است. انگور یک منبع عالی ویتامین های K، A، C و ویتامین B6 و همچنین تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات و مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم، فیبر، کربوهیدرات سالم، آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها می باشد.
انگور را برای تهیه آب انگور، مربا، ژله و کشمش استفاده می کنند، انگور را خشک می کنند و از آن کشمش تولید می کنند.
انگور خشک کرده را کشمش مینامند که در انواع، اشکال و رنگهای مختلف تهیه میشود. انواع مختلف کشمش شامل کشمش آفتاب خشک، سایه خشک، تیزابی و انگوری میشود، زمانی که دانههای انگور سبز را سایه خشک میکنند، کشمش سبز تولید میشود. طبع کشمش سبز گرم است و به طور کلی برای تقویت قلب، کبد، حافظه و سیستم تناسلی مفید است. برخی از مهمترین خاصیتهای کشمش سبز عبارتند از:
مصرف کشمش سبز به طور مرتب و روزانه، سستی و رخوت را از بدن دور میکند، استرس را کاهش داده و بهدلیل میزان کالری بالایی که دارد، به تامین انرژی مورد نیاز بدن کمک خواهد کرد.
کشمش سبز، به دلیل داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی است، همچنین مصرف آن باعث احساس سیری شده و از اشتهای کاذب پیشگیری میکند و از اینرو برای کاهش وزن مفید است.
کشمش سبز حاوی انواع مواد معدنی به ویژه کلسیم، بور و فسفر است و در سلامت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد و مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است. همچنین کشمش سبز حاوی مقادیر بالایی از ویتامین دی است که به جذب بهتر کلسیم کمک میکند.
درمان ضعف جنسی و رفع مشکلات مربوط به نعوظ از خواص کشمش سبز است. مصرف کشمش به تحریک میل جنسی کمک کرده و به علت وجود اسید آمینهای به نام آرژینین، باعث انگیختگی جنسی میشود.
کشمش سرشار از ماده ای به نام کاتچین است که نوعی آنتیاکسیدان پلیفنولی در خون است و در پیشگیری از سرطان نقش دارد. همچنین فیبر موجود در کشمش به دفع صفرا از بدن کمک میکند و از این طریق سمومی در بدن که میتواند در بروز سرطان موثر باشند را دفع خواهد کرد.
یکی از خواص کشمش سبز، کاهش فشار خون بالا به دلیل وجود مقادیر زیاد پتاسیم در این میوه است. مصرف این میوه تنش موجود در رگهای خونی را کم کرده و باعث پایین آمدن فشارخون میشود.
تقویت دستگاه گوارش از خواص کشمش سبز است. مصرف این میوه باعث میشود سموم و مواد مضر از دستگاه گوارش دفع و بدن را از بیماریهای روده، رشد باکتری ها و ناراحتی ناشی از التهاب آن محافظت میکند.
مصرف کشمش سبز باعث کاهش کلسترول بد خون میشود و از این طریق به رفع یکی از دلایل مهم بروز بیماریهای قلبی کمک میکند، همچنین مصرف این میوه خشک باعث عملکرد بهتر و صحیح رگهای خون میشود.
انگور خشک کرده را کشمش مینامند که در انواع، اشکال و رنگهای مختلف تهیه میشود. انواع مختلف کشمش شامل کشمش آفتاب خشک، سایه خشک، تیزابی و انگوری میشود، زمانی که دانههای انگور سبز را سایه خشک میکنند، کشمش سبز تولید میشود. طبع کشمش سبز گرم است و به طور کلی برای تقویت قلب، کبد، حافظه و سیستم تناسلی مفید است. برخی از مهمترین خاصیتهای کشمش سبز عبارتند از:
منبع : افکارنیوز – خواص کشمش سبز
کشمش (به انگلیسی : Raisin) در واقع همان انگور خشک شده در آفتاب یا سایه است که در انواع کشمش سبز قلمی، زرد، سیاه یا مویز، کشمش تیفی، آفتابی و کشمش پلویی وجود دارد.
کشمش فواید زیادی برای بدن دارد و ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص انواع کشمش را برای سلامتی، دیابت، لاغری، کودکان و پوست و مو ارائه کرده ایم.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های موجود در کشمش با افزایش تولید کلاژن و الاستین پوست شده و به درمان چین و چروک و جوان سازی پوست صورت کمک می کنند.
رزوراترول های موجود در کشمش به پاک سازی خون و پاک سازی پوست کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
منیزیم و پتاسیم موجود در کشمش به سم زدایی و پاک سازی خون کمک می کنند و به این ترتیب باعث درمان آکنه و جوش صورت می شوند.
همچنین مصرف کشمش سیاه با سم زدایی کبد به سم زدایی پوست و در نتیجه درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.
آنتی اکسیدان های موجود در کشمش ها به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و پوست را در برابر آسیب های نور خورشید محافظت می کنند.
مقادیر بالای آهن موجود در کشمش با افزایش جریان خون در پوست سر باعث تقویت فولیکول های مو شده و باعث افزایش رشد مو می شود.
مصرف روزانه کشمش به دلیل رزوراترول های موجود در آن باعث کاهش التهاب پوست سر شده و به درمان شوره سر کمک می کند.
آنتی اکسیدان های موجود در کشمش از طریق تقویت فولیکول های موی سر به پیشگیری و درمان ریزش مو کمک می کنند.
مطالعات در سال ۲۰۱۵ نشان داده که مصرف کشمش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو کاهش می دهد.
مطالعات نشان داده افراد دیابتی که کشمش مصرف می کنند تا ۱۹ درصد کاهش در میزان گلوکز ناشتا نشان می دهند.
مقادیر بالای فیبر و قند های طبیعی موجود در کشمش با افزایش تولید انسولین طبیعی به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.
مقادیر بالای فیبر موجود در کشمش می تواند با کاهش اشتها و پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک کند.
مطالعات نشان می دهد که مقادیر بالای پتاسیم و پلی فنول های موجود در کشمش سیاه و سبز به کاهش تنش عروق خونی و کاهش فشار خون بالا کمک می کند.
مقادیر بالای فیبر موجود در کشمش هم با اثر بر روی عروق خونی باعث کاهش فشار خون بالا می شود.
سطح بالای پتاسیم، فیبر، پلی فنل، تانن و آنتی اکسیدان های موجود در کشمش با کاهش کلسترول بالای خون و همچنین کاهش فشار خون بالا برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مفید می باشد.
کشمش غنی از مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر، آهن، کلسیم و منیزیم هستند که به رشد ذهنی و جسمی کودک کمک می کنند.
کشمش به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد به بهبود حرکات روده به درمان یبوست در کودکان کمک می کند.
کشمش به دلیل خواص ضد باکتریایی که دارد به درمان تب بالا در نوزادان و کودکان کمک می کند.
کشمش باعث تقویت حافظه در نوزادان و کودکان می شود.
کم خونی فقر آهن یکی از مشکلات رایج در دروان بارداری است و کشمش به دلیل مقادیر بالای آهن، مس و ویتامین C که دارد به درمان این بیماری کمک می کند.
مقادیر بالای فیبر موجود در کشمش برای پیشگیری و درمان یبوست در زنان باردار مفید می باشد.
کشمش منبع خوبی از قند های طبیعی است که باعث افزایش انرژی مورد نیاز زنان باردار می شود.
ویتامین A در کشمش برای بهبود رشد چشم جنین مفید بوده و کلسیم موجود در آن تشکیل استخوان ها در جنین می شود.
کشمش به دلیل مقادیر بالای اسید آمینه ی آرژنین که دارد باعث تحریک میل جنسی شده و به درمان اختلال نعوظ کمک می کند. در واقع آرژینین موجود در کشمش تحرک اسپرم را افزایش می دهد و به درمان ناباروری کمک می کند.
مقادیر بالای فیبر موجود در کشمش باعث به هضم غذا کمک می کند و برای درمان معده درد، بیماری های روده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.
کشمش مقادیر بالایی فیبر دارد که با افزایش جذب آب به بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.
کشمش همچنین می تواند با جذب مایعات به درمان اسهال کمک کند.
کشمش حاوی مقادیر بالای آهن، مس و ویتامین های B می باشد که با افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی کمک می کند.
همچنین کشمش با درمان کم خونی به درمان بی خوابی شبانه ناشی از فقر آهن کمک می کند.
مقادیر بالای بور موجود در کشمش باعث تقویت حافظه شده و خطر ابتلا به بیماری های زوال عقل یا آلزایمر را کاهش می دهد.
بیوفلاوونوئید های موجود در کشمش با سم زدایی و پاک سازی خون و بدن به سلامت کبد و درمان بیماری های کید کمک می کند.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در کشمش باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی وآنفلونزا را کاهش می دهد.
کشمش به دلیل خواص ضد میکروبی به عنوان یک آنتی بیوتیک شناخته شده و به درمان تب بالا و بیماری های عفونی کمک می کند.
کاتچین موجود در کشمش به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهد.
فیبر موجود در کشمش باعث دفع صفرا از بدن شده و سمومی را که باعث ایجاد سرطان می شوند را از بین می برد.
اولئانولیک اسید موجود در کشمش برای سلامت دهان و دندان مفید بوده و خطر پوسیدگی دندان را کاهش می دهد.
کشمش غنی از کلسیم است که مینای دندان را تقویت می کند.
بور موجود در کشمش می تواند از رشد میکروب های بیماری زا در دهان و دندان جلوگیری کند.
آنتی اکسیدان های موجود در کشمش باعث تقویت بینایی شده و خطر ابتلا به بیماری های چشمی از جمله دژنراتیو ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهد.
کلسیم موجود در کشمش باعث تقویت استخوان ها شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان به ویژه در زنان یائسه را کاهش می دهد.
بور موجود در کشمش برای سلامت استخوان ها و جذب موثر کلسیم حیاتی است.
پتاسیم یکی دیگر از مواد مغذی ضروری موجود در کشمش است که باعث تقویت و بهبود رشد استخوان ها شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
پتاسیم موجود در کشمش به پاک سازی کلیه ها کمک کرده و باعث درمان سنگ کلیه می شود.
کشمش حاوی مقادیر بالای ویتامین ها، اسید آمینه و مواد معدنی مانند سلنیوم و فسفر است که جذب مواد مغذی دیگر و پروتئین ها را تسهیل می کند و باعث افزایش انرژی و افزایش قدرت بدنی ورزشکاران و بدنسازان می شود.
کشمش انگور خشک شدهاست. کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه b است از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری میکند کشمش میوهٔ رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نامهای مختلفی در بازار به فروش میرسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت میشود فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون و از رشد غیرمعمول سلولها جلوگیری میکند و موجب کنترل قند خون در بدن میشود و برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید است مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور میکند و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن میشود، بدن را تقویت میکند، دهان را خوشبو میکند و کشمش حاوی مقدار مناسبی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون میدارد همچنین فیبر زیاد در کشمش به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد رودهها کمک میکند در کنار آن پتاسیم را میتوان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن میشود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد مصرف کشمش به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلامت استخوانها مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری میکند همچنین سلنیوم در کشمش برای پوست عالی است. کشمش در ایران و مصر در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد، تولید شده بود. کشمش در روم به عنوان جایزه برای افرادی که محلهای عبادت را تزیین میکردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده میشد. کشاورزان در سراسر ایران از گونههای مختلف انگور و با روشهای گوناگون انواع زیادی کشمش تولید میکنند که در آشپزی، آجیل و نیز تهیه عرق کاربرد دارد.
برای تهیه کشمش سبز از امولسیون سرد استفاده میشود.که مخلوطی از درصدهای معین کربنات پتاسیم و روغن کشمش (روغن استرالیایی ) می باشد. مقدار یک لیتر روغن با ۲٫۵ کیلوگرم کربنات پتاسیم در ۱۰۰ لیتر آب مخلوط می نمایند.انگور را بعد از برداشت تمیز کرده و درون محلول فرو می برند ( مدت۲۰تا ۳۰ ثانیه بسته به نوع انگور ) و سپس آنه را روی رشته های سیم مفتولی داخل بارگاه بهداشتی آویزان می نمایند تا خشک شود. به این روش کشمش سبز تولید می شود و چنانچه بخواهیم می توان از گاز گوگرد برای تهیه کشمش دودی استفاده نمود.در این روش پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش می زنند. برای همگن شدن پخش گوگرد دریچه هایی در بارگاه تعبیه شده که با باز و بسته نمودن تدریجی آن جریان هوا در داخل بارگاه برقرار میشود.
تمام مراحل تهیه این نوع کشمش مثل کشمش سبز قلمی است که در این روش از گاز گوگرد برای تهیه کشمش دودی استفاده می نمایند.به این ترتیب که پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش می زنند. برای همگن شدن پخش گوگرد دریچه هایی در بارگاه تعبیه شده که با باز و بسته نمودن تدریجی آن جریان هوا در داخل بارگاه برقرار میشود
برای تهیه کشمش تیفی از ارقام مختلف انگور از جمله رقم سبزه مال،رزقی استفاده می شود کشمش تیفی همچون کشمش آفتابی در محلول تیز آب فرو می برندو تنها تفاوت آن با کشمش آفتابی این است که به جای پهن کردن در آفتاب آن را در سایه و روی بند خشک می کنند.
برای تهیه این نوع کشمش از رقم پیکانی و رسمی استفاده می گردد برای این منظور انگور را پس از برداشت در محلول تیز آب فرو برده و سپس آنرا در محلی تمیز و در معرض تابش نور مستقیم نور خورشید پهن می کنند.
برای تهیه مویزر بیشتر از رقم رزقی استفاده می شود.برای این منظور انگور را پس از برداشت در محلی تمیز و عاری از هرگونه آلودگی پهن کرده و پس از خشک شدن انرا جمع آوری کرده و در سبدهای بزرگ نگهداری می نمایند.